štvrtok 30. decembra 2010

The last dot

Ready in 15 minutes - a takýto koláč môže byť Váš....

 Asi jediný mrakodrap s balkónmi, ktorý som videla. Ktovie, či na tie balkóny aj chodia...(výhľad majú hadám na celé mesto, alebo len na susedný mrakodrap:)..)

Socha Ghandího

Naše typické raňajky, resp. mamine, moje boli takmer totožné len bez hroznového džemu. Popravde tešila som sa domov na normálnu stravu. Tá žemľa, alebo ako to mám nazvať bola bez chuti, preto som sa v Sturbucku divila, keď si jedna dievčina vedľa nás takú natierala a dobrovoľne!. Je fakt, že asi jediné dobré jedlo, čo som jedla pochádzalo práve z tejto kaviarne bol to cestovinový šalát s kuracinou a pestom a bolo to fakt dobré. Priam fantastické, alebo ja som už bola taká hladná. Na ich jedle by som tu fakt neprežila a nedivím sa, že sú niektorí tlstí. A viem pochopiť aj článok, ktorý som čítala, že jedna odtiaľ odišla podvyživená.

..let domov...:))))

Tento článok obsahuje menej obrázkov aj preto, lebo som tu chcela trošku zhrnúť, čo som za ten cca. týždeň postrehla:
  • napriek všetkému, čo sa hovorí Američania na mňa pôsobia kultivovaným dojmom, preto, lebo akonáhle niekto do Vás drkol, štuchol alebo niečo podobné hneď sa ospravedlňoval. Poviem Vám len som čučala. Toto fakt u nás nezažijem. O čom som sa presvedčila hneď po príchode:D.
  • vychované sú aj deti. Normálne možno 4-ročné do mňa drklo a hneď sa osrpavedlnilo, nemusel ho do toho nik nútiť.
  • predavači v obchode sa na Vás usmievajú. Za " hello" nasleduje " how are you", závisí na predavačovi, či to berie ako frázu, alebo očakáva odpoveď. Je však milé, keď mu to oplatíte.
  • pri lete tam boli milé aj letušky isto sa tešili na výpredajový " Black friday"- čo znamená ohromné zľavy. Väčšinou tento sviatok sledujeme v spravodajstve. Ľudia šalejú a neraz sa stane, že niekoho aj udupú.
  • ako som už spomínala jedlo ma nenadchlo, buď Vám chutná alebo sa mu podvedome vyhýbate. Chutnali mi však jabĺčka, ktoré mi pripomínali niečo medzi trvdšou nektarinkou, broskyňou a jablkom.
  • KÁVA mi nechutnala nikde. Milujem kávu. Tu som sa však snažila vydržať bez nej. Dokonca ani v Staurbucku mi nechutnala, skúsila som aj verziu s vanilkou, a tiež Mocca mint- čo mi pripomínalo mentolové cukríky v horkej čokoláde. Pre mňa však hocičo bolo v tej chvíli lepšie ako miestna káva. Pri predaji jedla alebo podobného si neopustili "Enjoy"- vychutnaj si!:)
  • V Sephore bol personál milý, dievčatá a nielen tie nahodené a namaľované, no v ako inom svete. A ochotní kedykoľvek pomôcť! Prešli okolo Vás niekoľkokrát a nezabudli sa nikdy spýtať, či nepotrebujete pomoc. Navyše sa Vás spýtali odkiaľ ste a hneď rozmýšlali kto hovorí ako vy:). Nám ponúkla jedna Rusku,že by sme jej lepšie rozumeli. A získala som tam aj kartičku Sephory, takže som členom a chodia mi Newslettery:D. Holt kozmetikholik sa nezapre. Navyše sme za body hneď získali nejaké vzorky. Myslím, že vždy za 100 bodov máte nárok na nejaký, čo som nevedela, že funguje takýto systém. Dajú Vám na výber:). A černošky, ktoré tu pracujú sú fakt neuveriteľne namaľované.
  • podľa toho kam ste sa dostali, k akému predavačovi povedali Vám o zľavách alebo nie...takto som uplatnila aj svoj ISIC na zľavu v Topshope.
  • nikde som nevidela obľúbenú kozmetiku NYX (ani E.L.F.). Kozmetiku tu majú v tzv. drogériach, niektoré sú zmiešané aj s potravinami, no nikde po nej ani slychu, a že som ich prešla dosť.
  • je to tam fakt lacnejšie, dosť ľudí si pokúpilo spodné prádlo od Calvina Kleina a iných. Ja som akosi na nákupy tohto typu nemala náladu. Ja som napr. orientačne na rýchle prerátavanie ešte do slovenskej meny prerátavala 1 euro=30sk, a 1usd= cca. 20sk,fakt len na rýchle prerátavanie. A rozdiel bol asi taky co u nás stojí 65eur, tam 65 usa. Napr. Calvin Klein podrsenka 12-20usd, nohavicky CK do 5usd.:).
  • pripadalo mi, že pokiaľ nehovoríte rodenou angličtinou (američtinou ako hovoril jeden náš profák:)) ), tak Vám ani nerozumejú. Proste prehlásili "sorry", akože im to máte ešte raz povedať, a bolo.
  • vo Victoria secret ma prekvapilo množstvo kozmetiky na prízemí. Po obvode mali samozrejme spodné prádlo, ale že majú kozmtiky skoro ako vo Fanne, som nečakala aj napriek tomu, že sem tam zablúdim an ich stránky. Aj tu sme stretli jednu Poľku, ktorá tu pracovala. a viete aký je tu systém? Pokiaľ si skúšate podprsenku, na kabínke je niečo ako zvonček, na ktorý zvnútra zazvoníte, zvonka sa rozsvieti, pribehne obsluha a zhodnotí, či potrebujete väčšiu, menšiu, alebo Vám je dobrá práve tá, ktorú máte na sebe. Prípadne tam má skrinku, kde má veľkosti a môžte skúsiť, či by Vám  teda nebola lepšia iná. Dobré nie?:)
  • je tam dosť bezdomovcov, aj keď ich nevidíte až tak moc. Väčšinou majú svoje miestečko odkiaľ sa moc nehýbu, aj ten na našej ulici tam bol po celý čas. Možno aj preto, lebo z r.znych vetrákov ide teplý vzduch a tak je tam možno teplejšie ako v hoteli. 
  • Stretli sme tam aj takých "blaznivých", čo vykrikovali po ulici a rozprávali sa sami so sebou. Vo Washingtone večer na ulici nikde nikto, len sme počuli také skoro zvieracie zvuky a tam si rozložená na vedľajšej ceste bezdomovkyňa pripaľovala cigaretu. Nebolo mi vtedy všetko jedno.
  • čo ma šokovalo bol predaj "fake" LV kabeliek a iných značiek, a tiež predaj asi opajcnutých dvd-čiek, voľne na ulici. Rozložený stánok a o kúsok ďalej policajti. Pohoda.
  • v tých drogério-potravinách mi prišlo, že až taký výber jedál nemajú, filmy hovoria za všetko
  • voda z kohútika sa väčšinou nepije, kupuje sa balená. Ja som samozrejme pila aj z kuhútika, chutnala mi zeminou, iná zase chlórom
  • Blackberry sú na ulici skutočne vidieť:) (začínajú dostávať aj mňa- vlastníte nejaký, ako ste s ním spokojný?:)
  • jedno dievča od nás si kúpilo v zľave nohavice (presnú sumu si už nepamätám). No potom si to rozmyslela a rozhodla sa ich vrátiť. Šla však do inej predajne a tam jej mladík oznámil, že mu je ľúto, ale oni ich majú nablokované bez zľavy, že jej musí vrátiť pôvodnú sumu. Takže si privyrobila tak 20-30 usd. Dobré nie? Brali by ste...:)
...no momentálne ma nič ďalšie nenapadá.....

Mali by ste zájem o niečo podobné aj z inej krajiny? (šup s tým do komentárov)

6 komentárov:

  1. tak takové zážitky Ti závidím! Ale ne tu stravu :D
    no tátova přítelkyně mi vždy nakupuje oblečení v zahraničí! Všude je to lacinější jak u nás /od Abu Dhab, přes Velkou Británii až po Ameriku/
    :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Moc pěkný článek! Hrozně mě baví číst takovýhle věci zejména o USA, kam se rozhodně chystám (bud na GC nebo pracovní povolení).. naposlouchala jsem se o Americe nejvíc v denním kursu angličtiny kde jsme měli lektorku američanku, hrozmě mě to bavilo!:) Mám Blackberry a jsem s ním moc spokojená, mrzí mě,že tady moc vidět nejsou, tam by se mi z tohodle hlediska určitě líbilo!:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ceady: wau tak to mas svetove oblecko, no v Dubaji som bola aj ja.Je to tam krasne. A ako co pracuje otcova priatelka (teda, ak to nie je tajne)

    Joll: vzdy sa najlepsie poslucha od tych, co su priamo odtial. Aj mna v skole najviac bavili clanky prave o zivote. Naucis sa tak aj daco o krajine, ktorej jazyk studujes. A co by si chcela robit v Amerike, na dlhsiu dobu by si chcela ist?No myslim, ze BB su drahsie (napr. sa mi nepaci slabsi fotak-proti nokii za rovnaku aj nie nizsiu cenu-to ma trosku odradza) a povedzme si narovinu, ze nie su az tak zname. Skor ich vyuzivaju manazeri a pod.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. já jsem pro reportáže! je to daleko zábavnější a lepší pro poznání země než knížky, průvodci ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. dakujem,no ja neviem ja na ameriku moc niesom nejak sa mi nepozdava ale pekne fotky:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. jé ty se máš... taky se tam chci nekdy podivat.. snad bude prilezitost :)

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)