pondelok 28. februára 2011

What I like - February

Ani sme sa nenazdali a ďalší mesiac je za nami. A s ním aj mesačné zhrnutie.


Nedávnou objednávkou značky Elf sa mi rozšírila zbierka štetcov aj o tento - Powder brush (4). Ako už názov napovedá je určený na púder. Ale môžte ho použiť aj na lícenku, bronzer alebo kontúrovanie tváre, veď fantázií sa medze nekladú. Čo Vás ale dostane je jeho neuveriteľná hebkosť. Myslím, že žiaden zo štetcov, ktoré vlastním nie je takto, povedala by som až nenormálne hebký.
Podľa viacerých recenzií by som si trúfla povedať, že takmer všetky štetce tejto značky, najmä tieto väčšie sa vyznačujú touto vlastnosťou. Ideálna je aj cena 4 eurá. V pomere kvalita-cena výborné.
Elf-om ešte nekončíme. Tento mesiac som uverejnila pár postov o ich výrobkoch. Zatiaľ ich nebolo nejak extra veľa, ale už usilovne pracujem na ich zhodnocovaní. S čím som však bola celkom spokojná je Eyebrow kit (8) alebo po slovensky: set na obočie skladajúci sa z vosku a tieňa. Obsahuje aj aplikátor, ktorý sa veľmi hodí k tomuto duu. Čo som však nespomínala je Cream eyeliner (9) - je to tektá očná linka. O nej som síce nehovorila, ale v najbližších dňoch sa jej budem snažiť povenovať:). Obsahuje aj štetček, s ktorým ja teda pracovať nedokážem. Radšej použijem štetec na očné linky.
Complexion perfection (7) sa tu tiež ešte neobjavil. Je to vlastne niečo ako púder. Mne vyhovuje, pretože momentálne nemám najideálnejší make-up a potrebujem ho troška zblediť. Skladá sa vlastne zo 4 farieb: zelenej, žltej, ružovej a modrej. S ními si akože máte skorigovať farebné nedokonalosti. Alebo skrátka zmiešate všetky 4 farby a nanesiete ako púder na rozžiarenie. Neviem teda, či rozžiaruje, ale túžila som po Guerlain rozžiarujúcich gulôčkach, ktoré majú krásne balenia (obal predáva), vyzerajú nádherne, neviem, či fungujú, ale majú celkom pozitívny ohlas a ceny sú tiež "krásne". Takže toto beriem ako lacnejšiu nahradu, aj keď v podstate nemajú nejaké trblietky odrážajúce svetlo. Zmatňujú však make-up. Ešte bude samostatné rozobratie so "swatches":).



O laku Orly (5) som už písala. Má nádhernú farbu a ja sa už teším, kedy bude leto a budem si s ním spríjemňovať dni. Ale myslím, že na rozžiarenie dňa je ideálny aj teraz. Navyše obsahuje o 20% viac laku ako klasické balenia iných značiek a patentovaný protikĺzavý uzáver. Skvelé nie?








Ha, pokiaľ ste si mysleli, že už nič nespomeniem z Elf-a, práve ste prišli na to, že ste sa mýlili.
Shimmer palette (6) obsahuje 4 unikátne lesky. Využiť ich môžte doslova na celej tvári, či už ako rozžiarovač očí, lícnych kostí, na pery, či primer pod očné tiene. A kto chce aj ako očné tiene. Pribalený je štetček aj zrkadielko, no myslím, že najlepšie sa aplikujú priamo prstami. Lacnejšia verzia High beam od Benefitu.





Štetec na očné linky Sigma E05 (10) skvele sa mi hodí ku krémovým očným linkám. Krásne sa s nimi kreslí, na prvýkrát sa mi podarila linka, s ktorou som bola dosť spokojná:). Uvidíme ako to pôjde ďalej, kedže zase každý deň si linky nemaľujem. Rozhodne je však lepší ako ten pôvodný pribalený k krémovým  linkám.


Krémy Essence (2) neviem, čo Vám o nich napísať. Asi len toľko, že stoja 1,50 eura a ten fialový nádherne vonia - černica. Druhý je mandarinkový, tiež príjemný, ale osobne preferujem spomínanú černicu. Rúčky budete mať krásne hladké. Sľubuje aj minimalizáciu kožných záderov a ich hojenie. Kúpite v DM-ke.


Dlhšiu dobu som pokukávala po nejakom kozmetickom cestovnom "bágliku", kde by som si mohla uschovať aj štetce. Potom som ho našla. Opäť z firmy ELF, asi je to už otrepané, ale nedávno som ju objavila, tak holt..objavujem. Je to taštička "Signature" (3). Má dva priečinky: jeden na štetce a druhý na vaše kozmetické vychytávky. Aj tomuto sa ešte povenujem:).


Táto knižočka sa mala objaviť ešte v minulomesačných "obľúbencoch", ale akosi som na ňu pozabudla. Navyše sa mi tam už akosi ani nevošla. Nechcela som Vás však ukrátiť. Kniha Scotta Barnesa: Krásna tvár ma zaujala hneď ako som ju otvorila. Je plná premien, kde by ste slečny po premene ani nespoznali. Pokiaľ sa Vám dostane do rúk prinajmenšom v nej aspoň polistujte. Spolupracoval aj s JLo a inými hviezdami. Pokochajte sa "look-mi".

Takmer som zabudla na lak Golden godess (1) (ELF), ktorý je veľmi univerzálny. Obsahuje väčšie zlaté flitríky, ktoré dodajú šmrnc a glanc. Môžte ho mosiť len tak samotný, na tmavý lak, či vylepšiť akýkoľvek iný. Navyše nestojí veľa. Písala som o ňom tu:
http://mysweetstrawberries.blogspot.com/2011/02/golden-godess.html
Za pozornosť stoja aj iné odtiene lakov tejto značky..

4 komentáre:

  1. Ten štetec ma zaujal, ja by som potrebovala na svoju extra problematickú pleť niečo jemné. A tie krémy na ruky vyzerajú tak lákavo, len škoda, že ja si absolútne žiaden krém dávať nemôžem, pretože sa mi hrozne potia ruky a ak zacítim na rukách nejaký krém je to ešte horšie a to mám pritom pokožku suchú, no ale tak čo už narobím. A tá kniha je naozaj zaujímavá, čo je v nej najme? Skôr líčenie alebo tak celkovo rôzne rady?? Ja na takých to veciach totiž to dosť letím :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. fakt je úúúžasne jemnučký ten štetec, podľa mňa by si nemala mať problém:)To mi je ľúto s tými rukami, ešte je celkom fajn aj Dove na ruky (keby skúsiš potajme v drogérke možno sa rozhodneš preň. Sú tam aj rada, no najmä je to tam ukázané priamo na typoch tváre ako ju vytieňovať, je fakt, že je tam napr. aziatka, černoška, severský typ, ale úplne iný ľudia po nalíčení:)Napr. že na černošky používa žltý korektor kvôli tomu, že sa lepšie adaptuje na tmavšiu pleť, nie je preň vhodný typický zelený (myslím,. že kvôli tomu, že by vytvoril modrastý podtón).Kvôli tebe som našla aspoň ukážku tej knižky:
    http://www.knizniweb.cz/knihy/92243-krasna-tvar.html?show=stranky

    OdpovedaťOdstrániť
  3. K nám zase nedorazily ty krémíky na ruce...takže jste na tom v něčem líp=) a tu knížku jsem si minulý týden prohlížela v knihkupectví a děly se v ní zázraky...ale nechtěla bych ty přeměněné ženy potkat ve skutečnosti=)) na některých fotkách ten proces vypadal až děsivě=))) aspoň je vidět, že krásku jde udělat z kohokoliv!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ja si myslim, ze kremiky dorazia dodatocne, myslela som, ze ked sa dopredaju nebudu ich uz mat ale stale ich maju:D. No je fakt,ze mi prisli, ze to slo aj cez Photoshop nielen cez jeho ruky:D, a jedna bola normalne skor bledulka a tak z nej spravil opalenu Brazilcanku, asi by som sa potom bala, kde si oblecenie zamazem od make-upu nehovoriac, ze zbytok tela by asi prezradil, ze to nie je prirodne:D

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)