štvrtok 28. apríla 2011

DAISY

Aby sme tu mali skutočne z každého rožka troška, 
predstavím Vám moju momentálnu vôňu na jar.
Haááá, že nemáte tušenie, aká by to mohla byť?
Nie je to novinka, je to zabehnutá vôňa.

DAISY od MARCA JACOBSA.
Btw. Daisy=sedmokráska

Moje prvé stretnutie s touto vôňou nebolo zrovna ideálne. Po tom, čo som si prečítala, že je to obľúbená vôňa Adély Banášovej, chcela som vedieť čože je to za zázrak. Zázrak sa však nekonal a mne nevoňala. Vrátila som sa ju však ovoňať po rokoch a ...zavoňala mi. 
Dnes mi jej vôňa spríjemňuje jarné slnečné dni (a nielen tie), a pohľad poteší zase flakón. Mám rada jemnejšie vône a táto mi strašne lahodí, je pre mňa ľahká, svieža, skoro ako droga:))
Stala sa pre mňa takou známou, že cítim, keď ju má niekto na sebe:))
Stáva sa to aj Vám?

Jej hlavu tvoria lesné jahody, červený grapefruit, fialkové listy 
Srdce zase gardénia, fialka, jazmín
Základ pižmo, vanilka, biele drevo.

Mimochodom každý rok má Daisy svoju limitovanú edíciu, čo z nej robí zberateľský kúsok:
Snažila som sa Vám ich vyhľadať všetky a zároveň aj priradiť. 

Daisy 2007 
Daisy Black Edition 2008
 Daisy Bloom 2009
Daisy Silver Edition 2009
Daisy In the Air 2010
Daisy Pop art edition 2010
Daisy Eau so fresh 2011

Ako som tak pozerala, všetky tieto parfémy majú v podstate rovnaké zloženie, rozdiel bude teda v koncentráciách jednotlivých zložiek.

Informácie rada získavam z internetu, kde sa dozviem, čo to o vôni, ohlasoch na ňu. Samozrejme sa však vždy rozhodnem podľa toho, čo mi vonia, a čo na sebe skutočne znesiem.
Nedávno som narazila na tento web:


Tu sa môžte pokochať nielen veľkým výberom originálnych značkových parfémov, ale vašu peňaženku isto poteší aj fakt, že tento e-shop ponúka vernostné zľavy a týždenné akcie za fantastické ceny. Nielen cez spomínané akcie sú však ceny prijateľné.
  Z balíčka sa môžete tešiť behom 2-3 dní. Doručenie je cez Slovenskú poštu. 

Pokiaľ ste nadšenci facebooku, nájdete ich aj tu, kde sa môžte stať fanúšikom a získavať, tak informácie napr. o vašich obľúbených vônach z prvej ruky:

A nakoniec otázka na Vás kvetinky 
(dúfam, že nikoho neurazím, týmto pomenovaním, ale celkom sa mi sem hodilo):
Kupujete parfémy radšej v kamenných obchodoch alebo e-shopoch?
A ešte jedna: Váš obľúbený parfém je... (doplňte):)
Prajem Vás krásny voňavý večer, lúči sa s Vami Daisy;)

20 komentárov:

  1. Ahoj :)
    Tak môj je už dlhšiu dobu Versace Bright Crystal :) Som strašne sťastná, že som si konečne našla tú "svoju" vôňu. :)
    A s tým, keď niekto nosí nejakú konkrétnu vôňu, tak to platí aj u mňa... Hlavne priateľove, sestrine a mamine, tie viem rozoznať stále...
    V kamenných obchodoch vône stále skúšam, ale kupujem na letisku/nete, kvôli cene :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nečetla, hned ho jdu najít! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. I want this fragrance so badly...maybe it will be my new summer scent...

    A Girl's Next Best Friend

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Moja obľuebná je Bruno Banani -Pure woman :) strašne fajná :) a radšej nakupujem v kamenných obchodoch :) cez net sami to zda take neviem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Daisy je hodně dobrá! dlouho jsem se rozhodovala mezi touto vůní a JIL od Jil Sander... zvítězila JIL. ale Daisy taky plánuji... jen co bude více peněz a méně výdajů:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. dolcezuzka: Ahoj. TO je ale náhoda, moja druha drahsia vona bola tiez Bright crystal. A mas u mna bodik, ze si zodpovedala na vsetky otazky;)

    J'Anns Boutique: I hope with you:)

    Eweisse: a ono to niekedy aj tak byva, ze viac penazi a menej vydajov:DDD?

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Moja obľúbená vôňa, ktorú považujem za osudovú...čiže vônu, ktorú môžete mať celý život a ktorá sa stane vašou súčasťou je Coco Chanel Mademoiselle.

    Musím sa priznať, že vône nekupujem...väčšinou dostávam naposledy to bola gucci guilty :)))

    http://lavendergrove.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  8. great post, daily is such a beautiful and popular scent!

    my favorite fragrances are gucci flora and viktor and rolf flowerbomb, but i'm always looking for new ones!! <3shelby

    www.makemesparkly.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  9. i definitely need to try it out, ive heard so many good things about it!

    http://sarassweetstyle.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Vypadá to,že tohle by taky mohla být moje krevní skupina :-). Jinak parfému většinou očichám v drogerii a kupuji na netu :-). A moje momentální jednička je Dior Miss Cherie :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Jé tak to jsi mě moc potěšila, děkuju:)
    A já teda parfémy jako takové nepoužívám, jsem spíš pro vonavky Mexx, Adidas a takové sportovnější ;) Ale tahle sedmikráska vypadá dobře, zvlášt když je základ vanilka ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  12. vypadá nádherně a určitě i tak voní, viď?

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Ach, vypadá krásně!
    Podle složení musí být přímo božská <3

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Nemáš zač, zrovna koukám na Prima LOVE a zítra ve 20:00 budou Dlouhou cestu dávat! :D

    Aaaa, tak tuhle vůni jsem dostala od babičky k vánocům! Ani jsem nevěděla, že je nějaká lepší :) Mám zatím dvě další, takže jsem jí ještě nepoužila, ale určitě to teda vyzkouším :) Btw - nasadit na víčko ty květinky bylo peklo :D

    OdpovedaťOdstrániť
  15. cuute! :)



    http://paulacapel-rules.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  16. LAVENDER lady B: no ved to je najlepsie dostavat, nie:))

    Shelby: I know it:) I am also looking for new frangrances:)

    Sara: It is great idea try it:)

    lovelyhair: tak to si jedna z mala,myslim, co kupuju na nete:), ale zase sikovna, kedze na nete byvaju lacnejsie, takze usetris peniazky zase na ine veci

    Dazz: no ja berem aj Mexx ako parfem, takze sa nevyhovaraj, ze nepouzivas:D, ved aj ja mam rada Adidas, momentalne mam sice len deodorant (žlty)

    Nikol: tak to si pis, ze vonia:) dopriala by som ti citit ju:)

    Lucie Honest:;)

    Michaela: prosim ta, ty si co stvarala s tymi kavetinkami:DDDD, ale poznam to ja zase rozoberam pera, i ked uz pomenej:)
    p.s. babicka ma vkus

    Paula: thanks

    OdpovedaťOdstrániť
  17. I love this perfume!! Its so great!

    www.nycserenarai.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  18. tento parfum som dostala od manzela Daisy (2007) a aj ten cierny Daisy Black (2008). priznam sa, ze sama by som po nich nesiahla, ale kedze som ich dostala, tak som skusila a bola som velmi rada. velmi mi "sadli". ale kazda bola ina, takze to zlozenie asi nebude celkom rovnake. a balenie je naozaj rozkosne. skoda vyhodit :D
    inac zistila som, ze mi vonaju vone, ktore obsahuju jazmin. predtym som to nejak nestudovala - iba som ovonala, ci mi pasuje, ci nie. ale postupne som si pozerala zlozenie a zistila som to tak. zboznujem vonu Bright Crystal od Versace. ale nekupujem si ho, lebo ho na sebe necitim a ja ho CHCEM citit :D hovori sa, ze ak na sebe nejaky parfum necitis, tak to znamena, ze ti 100% sadol, ale ja ked si davam na seba vonu, tak to aj chcem vediet. minala som ho potom velmi rychlo, lebo som stale mala pocit, ze nevoniam, aj ked okolie tvrdilo nieco ine. a este som raz dostala vzorku Givenchy Ange ou Demon a umierala som tuzbou mat ho nie len ako vzorku, ale kedze je z tych drahsich, tak dlho trvalo, kym som si ho kupila. ale potom som z neho nebola az tak "uletena" - neviem preco...
    a ohladom otazky, kde najradsej nakupujem - tak jednoznacne cez e-shopy. rozdiely v cenach oproti kamennemu obchodu su neuveritelne. zatial mam len vyborne skusenosti. samozrejme treba nakupovat z overenych zdrojov. tento, co pises ty som este nepocula, idem okuknut :) dik za tip.
    ps: momentalne pouzivam velmi prijemnu vonu od Elizabeth Arden - Green Tea. je jemna, prijemna, neuveritelne dlho vydrzi a ma priaznivu cenu. kto ma rad vonu zeleneho caju velmi silno odporucam. nebudete sklamane :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. vidis a ja som casom zistila, ze nema moc vydrz, co ma dost sklamalo..:(, on ma rovnake zlozky, len percenta su ine...pozerala som to z roznych zdrojov, inak by som to sem nedavala a preto citis v urcitych momentoch, ze su podobne...
      Inak potom by ti mohla vonat aj J.Lo Glow, myslim, ze aj tam je, tiez som ho mala, sice je skor taky cisty mydielkovy, ale ked budes mat moznost vyskusaj..a Bright Crystal je moja srdcovka, ako tak kukam si moja krva skupina, co sa tyka voni;), prave pred vianocami som si ho kupila do zasoby a este som k nemu dostala aj ten plniaci atomizer:)(kupovala som z Alzy). Zda sa mi, ze tu Elizabeth som kdesi vonala, ale uz si ju celkom nepamatam..
      p.s. O tom, ze ked ti parfem sadne, tak ho na sebe necitis, som nepocula. Skor to, ze si tvoj nos na tu vonu zvykne, tak ako mama na svoj D&G Light blue:)

      Odstrániť

Thank you for leaving comment:)