štvrtok 23. februára 2012

"Riešite" svoju postavu a váhu?

Photobucket
Tento článok sa tak trošku bude točiť o tom, čo rieši väčšina žien. Ak "neriešite" ste svetlá zlatá výnimka.
Ešte Vás upozorním, že bude prevládať viac textu ako obrázkov:).
Svoju postavu som nejak neriešila. Síce som nemala ideálne krivky, ale s mojou priemernou postavou som bola spokojná. Svoj čas som si vedela využiť aj inak. Až prišla stredná škola a kamarátka začala dosť často riešiť, či je štíhla a podobne. Pritom bola. Podľa mňa  to len chcela počuť nahlas od niekoho iného.
Vtedy som si začala všímať aj ja tú svoju. Dovtedy som síce cvičila rôzne cviky a čítala si pritom knižku, alebo sledovala televízor, ale to skôr pre dobrý pocit. 
Chcelo to niečo nové. Preto som začala "obmedzovať" stravu. Ale ako laik som sa k tomu aj tak postavila. Keď som došla poobede domov, namiesto normálneho obeda padol balíček Bebe keksov, alebo toho, čo bolo zrovna doma. Nič normálne, len také detské vyjedanie. Takže efekt nebol žiaden. 
Asi prvou diétou bola ryžová. Našli sme ju vtedy v časopise, kde sa každý týždeň riešila nejaká. Dosť z nich mi už vtedy prišla absurdná, ale o tom potom. Vymýšľala som si rôzne ryžové variácie. Celkom mi aj chutnala, ale poznáte to, keď niečo jete dlho, preje sa Vám to...Nebolo tomu inak ani u mňa.
Nasledovala jedna z radikálnejších. Vlastne sa mala držať 2 týždne. Striedali sa v nej dni, kedy ste toho mohli zjesť viac a kedy menej. Riadila sa striedaním dennej prijatej kalorickej hodnoty, aby si telo nezvyklo a neprestalo spaľovať. Bohužiaľ v nej bol aj jeden deň, kedy sa jedla len smotana. Kaloricky to bol "vyrovnaný "deň k ostatným. Ale ten pocit, že ste zjedli len nafúknutý obláčik, nebol zasycujúci.
Asi nikdy sa mi nepodarilo vydržať celé 2 týždne bez zhrešenia. Obmedzujúce a honosné dni nešli k sebe. A odrazilo sa to nielen na váhe, ale aj na mojom svedomí. Mala som pocit, že na mne tie "vankúšiky" rastú.
Nepomohol tomu moc ani nástup na výšku. Prvý ročník vlastne spravil rekord v mojej váhe. To viete kombinácia piškót-džemu-tvarohu o deviatej večer + cez deň jedenie štýlom nič moc...Čo Vám budem hovoriť nakysla som ako buchtička. Za pol roka možno 8 kíl. Pribrala som v tvári a ten obraz sa mi moc nepáčil. Len som krútila hlavou nad nohavicami, ktoré som už nedokázala zapnúť. S tým trebalo niečo spraviť. Iritovalo ma ako som pri chôdzi vnímala trasúce sa brucho (predstavovala som si huspeninu).
A prišla éra 90-dňovej diéty. Svojím spôsobom je to niečo ako oddelená stravu. Tú som však nikdy nedržala. 
V tejto mi však vyhovovalo, že som sa mohla najesť, nič nepribudlo a mala som zo seba dobrý pocit. Časom som aj schudla, to, čo som nabrala. A aj niečo naviac, ale nebolo to pre mňa výrazne, kedže som nevážila metrák. Pomohla mi však udržať váhu. Ak ju nepoznáte, skladá sa z 2 kníh. V prvej sa striedajú v rovnakom poradí 4 dni, jeden deň bielkoviny, ďalší škroby, potom uhľohydráty a štvrtý vitamíny. V druhej sa dni striedajú nepravidelne, mám pocit, že aj v rámci jedného dňa sa už spomínané "dni" kombinujú. Nie je už tak prísna.
V uhľohydrátovom dni máte dokonca na večeru povolený kus torty. Ale len ten. Ešte som Vám nespomenula, že na raňajky býva ovocie. Mne trvalo dobrého pol roka kým som si na to ovocie zvykla. Lietala mi po ňom hladina cukru.
Recepty som si vyberala podľa chutí, striktne som sa knihy nedržala, pretože príprava by mi zabrala strašne moc času. Prispôsobovala som si tak, aby som ju dodržiavala a nestrávila každú voľnú minútu jej prípravou. Potom, aby človek nemyslel stále na jedlo, však!? A takmer som zabudla, po 28 dňoch nasledoval vodný deň. A je to presne to, čo si pod ním predstavujete, slúžil na prečistenie. Ja som ho časom vynechávala, lebo mňa ani môj žalúdok nenapĺňala predstava celého dňa len o vode. Nebola to len predstava párkrát som ho fakt vyskúšala. Ale keď deň nejete, telo sa to snaží nejako napraviť. A je dvojnásobné hladné, už len z myšlienky, že ste mu deň predtým odopreli..
Túto diétu som tak nejak povoľne vypustila. Mnohé recepty však varievam dodnes. Dokonca s malými úpravami.
Photobucket
Postava sa mi zlepšila, ale chcela som niečo účinnejšie. Preto som si s pomocou zostrojila jedálníček. Vybrala som si jedlá, ktoré som chcela jesť, a na základe nutričných hodnôt sme zvolili možné množstvo. Pre zníženie váhy samozrejme platí, že výdaj musí byť väčší ako príjem. Ideálne je, aby sa striedali dni s vyšším príjemom s dňami s nižším. Aby telo nezlenivelo a nenavyklo na konštantný príjem Tým by sme toho moc nedosiahli. Ďalším z bodov na dosiahnutie je nezvoliť kalorický príjem príliš nízky. Výsledok chudnutie má byť predsa s dlhodobým efektom. Preto je lepšie schudnúť menej za dlhšiu dobu, ako veľa behom týždňa. Častokrát je to len znak odvodnenia, či prečistenia organizmu.
Tak ako sa kamarátka tešila, že schudla po cvičení a pritom zo seba iba vypotila tekutiny.
Aj preto je potrebné piť veľa tekutín! Ale nie sladkých ochutených malinoviek a minerálok. Zbytočne do seba dostávate cukor. Je to akoby ste absolvovali ďalšie jedlo. Čistá voda a nesladené čaje sú to naj. Treba si však dať pozor, či čaje, ktoré pijete nemajú vedľajšie účinky, alebo ich priveľké množstvo nie je skôr naškodu, ako pri nadmernom pití čajov z niektorých liečivých bylín.
Skutočný zlom u mňa nastal pred štátnicami. Mala som svoj režim. A prestávky medzi učením som využívala ako prestávky na jedlo. Jedla som menšie porcie častejšie. Aj napriek tomu, že som necvičila schudla som.
Dovtedy som akosi neverila tomu, že sa niečo stane, keď budem jesť menej a často. Telu som však týmto dala najavo, že si nemusí robiť zásoby a svoju dávku vždy dostane.

Ideálne je skĺbiť zdravé jedlo s cvičením.  
Asi pred troma rokmi som cvičila jógu. Vydržala som asi pol roka. Potom som potrebovala zmenu. Teraz sa k nej však znovu vraciam, lebo vďaka nej som sa cítila pružnejšia. Nebola som stuhnutá a chodila som pekne vyrovnaná. Už po týždni budete cítiť rozdiel. Navyše sa Vám pekne vytvarujú nohy a ruky, len to už vidieť za týždeň nebudete, chce to viac času.
Photobucket
Pravidelne však cvičím na orbitreku. Polhodina pri "telke" mi celkom utečie. Jeden čas som s ním dokonca čítala knižku, ale to nebolo moc efektívne:D. Keď cvičíte aj s pohyblivými madlami, precvičujete aj bočné brušné svaly a ruky. Je lepší ako stacionárny bicykel, pretože ním aktívne precvičíte aj sedacie svaly. Pri bicyklovaní zostávajú pasívne. Dĺžku cvičenia si koordinujem podľa vlastnej vôle, niekedy je to 15 minút, inokedy viac. Pretože si telo po čase navykne na záťaž a cvičenie už nie je efektívne.
Ďalším pomocníkom je to, čo vidíte ako posledné na obrázku. Je to pomôcka na "brušáky"-sklápačky. Ja som po tých klasických na zemi mala často odretý chrbát. S týmto cvičím a takmer o tom ani neviem:D.
Fitloptu teraz síce nepoužívam, ale tiež mi bola istú dobu dobrou pomocníčkou.
A ďalším cvičením, ktoré vás nič nebude stáť je chodenie peši. Keď to skĺbite s prechádzkou na čerstvom vzduchu ocení to aj vaše telo a budete sa cítiť lepšie.
Photobucket
Budem rada, ak mi napíšete, či Vás článok zaujal a ako cvičíte vy. Prípadne, či chcete ešte niečo podobné, ako pokračovanie. 
A zaujíma ma, či ste už niekedy držali diétu!?
Počula som už aj o 30-dňovej výzve s Julian, alebo tak nejak a začínam o nej fakt silno rozmýšľať.
Majte sa krásne!

p.s. Isto som k tejto téme ešte zabudla veľa povedať, veď to poznáte, keď toho máte moc na srdci:).

46 komentárov:

  1. pekný článok 8)
    mne to nijak extra dlho nevydržalo...v jednu dobu som schudla asi 10 kil za 2 mesiace - cez prazdniny po 1 rocniku na strednej, lebo som pracovala v bufete, vela som sa pohybovala, ledva niečo jedla, ani som to nepotrebovala, večer si vždy zaplávala 8D a potom som kvoli tomu ochorela na nohy 8D takze všetko má svoje pre a proti 8D
    už by som chcela vyskúšať aj ja nejakú diétu, lenže sa skoro vôbec nepohybujem, akurát so psom chodím von a denne niekolkokrat musim zliezť 3 poschodia pešo 8(
    a ešte tak cez zimu sa chodím boardovať či lyžovať, inak nemám žiadny pohyb...
    už som rozmyšlala, že budem robiť brušáky a kliky aspoň 3 krát denne aj tak som teraz len doma...ale tak este ani to sa mi velmi nechce 8DDD

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ale ved sa hybes, aj ta prechadzka so psom je pohyb a hlavne, ze nechodis vytahom:)...a myslim, ze staci robit tie brusaky aj raz denne, ked by si ich robila viac telo by si vyziadalo viac jedla...nemusis mat kondicny celodenny trening...

      Odstrániť
  2. jj...diet bylo spousta a je pravda, že svým způosbem mi dělená strava taky dělala dobře, ale pak na mě v restauraci koukali divně, když jsem chtěla jenom maso se zeleninou...cvičení..miluju sporty...lyžování, tenis, squash, plavání, jumping, Bosu...i když mi přijde, že se hýbu hodně, ak přeci jenom sedavá práce je na mě hodně znát :( na cvičení podle Julian jsem taky už koukala, ale nevím jestli musísm cvičit denně anebo obden...denně mi to upřímě přijde trochu zabijácký, protože i to tělo si potřebuje odpočinout. Ale tak i tak to asi zkusím :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no sedave zamestnanie je zabijak...a je fakt, ze u nas este nie su v restikach moc navyknuty na system zelenina a maso bez prilohy aj ked najdu sa aj vynimky...a Julian sa myslim cvici denne, aby boli vysledky...pocula som, ze to cvicenie trva pol hod tak to by sa celkom dalo, aj ked zavisi aj od toho, ci budes mat narocny den..

      Odstrániť
  3. 30 day shred som zacala cez vikend, bohuzial treba kazdy den / i ked len pol hodinku/ ale ked som bola v utorok aj v stredu 12 hodin v skole, tak som večer nevladala robit uz nic :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no to poznam den v skole je zabijacky...ja som potom bola rada, ze som dosla vobec domov a uz som ani nic nevladala...

      Odstrániť
  4. Riešim ...ale skôr pre to že som chudá a moc sa mi to nepáči že mi trčia kosti ...teda spokojná som taká aká som ale trochu na bokoch by sa mi zišlo pribrať ....Jo a mimochodom yoga je moc moc dobrá na svalstvo na šlachy na mysel na všetko ...pretiahne stuhnuté svalstvo a spevní ho ...fakt odporúčam s vlastnej skúsenosti

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja zas nie som vychudnuta, ale rebra mi trcia aj tak, mam holt taku postavu. Ja viem, ze joga je super, nejaky cas som na nej ficala, ale potom bol zaberak v skole tak som na nu nemala cas...a teraz mi opat zacala chybat ta ohybnost..:)

      Odstrániť
  5. jsem sice hubená, ale cítím se nezpevněná, takže se snažím cvičit každý den sklapovačky a krátřeba na stepperu u tv :)
    krásný článek :)

    styleofmacy.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to je super, ze pre seba nieco robis, nezabudni menit pocet, alebo cas, aby si telo nenavyklo, a cvicenie nebolo bez efektu..

      Odstrániť
  6. no, držať diétu nemusím, ale pekne si to napísala. ale stále riešim cvičenie- som nespokojná so svojou kondičkou, chcem stále viac a viac, viac vypracovať niektoré svaly a tak... raz som síce držala "diétu", ak by sa to tak dalo nazvať (skôr mi išlo o nejaký zdravší štýl) a to delenú stravu. je to úžasné v tom, že sa človek necíti taký prežraný, plný, nafúknutý... ale niektoré pravidlá boli šibnuté. ako napr. nejesť po mäse 5-6 hodín... to nie je pre mňa... teraz vynechávam vyprážané jedlá a cestoviny a obmedzujem pečivo kvôli zdravotným problémom, takže aj keby som chcela, veľmi nepriberiem :D niečo na tom bude, že najlepšie sa chudne práve vynechaním cestovín (paradoxné, že je veľa cestovinových diét) a pečiva

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. moja mama robila jeden cas delenu stravu, bohuzial je narocnejsia na pripravu(kedze ju skusala podla knizky), a nevidela moc efekt, ale tiez si pochvalovala, ze nie je prejedena..tie pravidla nemam nastudovane, ale je to obmedzujuce, aby si si este davala pozor na cas ci uz mozes alebo nie...ja sa vyprazanym vyhybam aj normalne, nemusim ich, takze to pre mna nie je nejake radikalne:)..a cestoviny som si davat spaldove s rajcinovou omackou...uz som tu aj davala recept, ja by som ani nepovedala, ze je vela cestovinovych diet, nejak som po tom nepatrala:D

      Odstrániť
  7. ja sa riadim zopár pravidlami, ktoré mi pomohli zbaviť sa polovice svojho tela, za čo som nesmierne vďačná, síce to nebolo ani telo, iba odporný tuk ... no musím sa priznať, že to moje obmedzovanie nie je bohviečo, ale keď si chcem udržať váhu, tak trocha pohybu a menej tučných jedál, viac vody a večerný čaj pomáhajú omnoho viac než všetky tie zaručené diéty :) som rada, že sa ti podarilo dosiahnuť čo si si želala :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak to gratulujem k obrovskemu uspechu!!! presne ako pises idealne je sklbit stravovanie s pohybom a vsetko ide lepsie:)...ja som nejedavat po 18 hodine, pijem uz len caj...

      Odstrániť
  8. Tak to je úžasný post baví mě dozvídat se zkušenosti od lidích jako jsem já:) Už jsem párkrát držela dietu, ale jenom ovocnou 3denní. Nedokážu zhubnout nevím jak nato takže za typy jsem fakt moc ráda, nedávno jsem začala jíst 5x denně normální menší porce a nevím jestli to k něčemu pomůže.
    http://viviifash.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tesi ma, ze sa ti paci:), no ovocna dieta moc dobra nie je aj y toho hladiska, ze jes vlastne len ovocny cukor...na chudnutie je dobre jest bielkoviny, ktore spaluju a dokazu zasytit...isto to pomoze jest mensie porcie, drzim palce!

      Odstrániť
  9. Jestli myslíš Jillian Michaels, tak ona těch programů má více. Jeden jsem kdysi zkoušela, ale bylo to v době, kdy jsem se tak nějak rozhodla teprve začít se cvičením a ty její cvičební programy jsou dost náročný, takže jsem se na druhý den vyloženě nemohla pohnout :) Pokud chce tedy někdo teprve začít, tak by měl zvolit určitě něco jiného. Jinak, co se týče cvičení, tak já jsem vyzkoušela všechno možné a musím říct, že nejvíc mě baví pilates a pak když je venku hezky tak raději vytáhnu brusle nebo kolo a jdu se projet ven, do přírody. A pokud jde o diety, tak ty jsem nikdy nedržela a myslím, že ani nikdy držet nebudu, nevím, ale přijde mi to jako největší blbost. No a konečně ani já nejsem úplně spokojená se svou postavou, ale zase to nijak nehrotím, nemám z toho depky, nevyšiluji jak některé holky a podobně. Já nemám daný cíl, jak bych chtěla zhubnout, ale mám danou horní hranici, přes kterou bych se nechtěla dostat a cvičím spíše proto, že mě to baví a mám z toho dobrý pocit. Když pak jednou za čas vlezu na váhu, tak vidím, že jsem hlavně nepřibrala a to mi tak nějak stačí :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak ja zas novacik v cviceni nie som...:)s dietami mas pravdu, treba upravit svoj zivotny styl! Som rada, ze to nehrotis a pozeras sa na to s nadhladom!

      Odstrániť
  10. To je hodně zajímavý článek, já osobně nikdy žádnou speciální dietu nedržela, protože moje mamka byla věčná dietářka :D. Viděla jsem, že to moc nefunguje. Jím právě malé porce pravidelně a u toho cvičím. Jo, Jillian je vcelku dobrá, ale nebrala bych to jako jediný pohyb :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Podla ohlasov bab Julian nie je cvicenie na cely zivot (ja som myslela na 30 dnove cvicenie) a isto pohyb treba striedat. Je ine, ked sa v lete da ist von, ako v zime, ked nie je ani sneh ani prijemne vonku a vlastne sa neda nic robit. Nastastie uz byva vonku dlhsie svetlo...A mamca este drzi dietu, ci?

      Odstrániť
  11. zaujímavý článok:) fúúú..no moja postava...mám typické ženský krivky a lá Marilyn Monroe:D mne sa páčia, ale neuškodilo by mi keby boli menšie a nohy by som mala pevnejšie takisto ako lýtka či zadok...takže ja len cvičím cvičím, pijem veľa vody, začala som raňajkovať, nejem biele pečivo, ale žeby som sa nejak extra obmedzovala v jedení? to si vždy poviem: nie som hlúpa!! svoje telo milujem, také aké je, nejdem ho predsa trápiť, že budem jesť srajdy, ktoré mi nechutia, život si chcem užiť nechcem sa obmedzovať...to neznamená že jem všetko ale:D mám hlúpy zvyk vždy sa pozrieť dozadu na obal na počet kcal a večer si 2x rozmyslím /niekedy aj cez deň/ koľko a čo zjem...keďže ešte poriadne nemám 18. Som takto spokojná a je mi jasné, že bez cvičenia a bez obmedzení v jedle nemám šancu mať chudučké telo, ale čo už:)na svete sú aj horšie veci:) /LIA/ btw pekný článoček:))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak vecer aj ja niekedy rozmyslam, ci si nieco nedavam, vacsinou sa mi podari odolat, a som rada, ze sa na toto pozeras s nadhladom! Myslim, ze mas celkom fajn navyky a aj to, ze bezhlavo neberies z regalov jedlo, ale zaujmas sa o to, co jes:)! Dakujem za tvoj cas, ktory si venovala napisaniu komentara, cenim si to:)

      Odstrániť
  12. Kdysi jsem držela spoustu diet a vždycky něco zhubla. Ale v podstatě jsem problémy s váhou nikdy neměla. Až jsem v těhotenství přibrala 30 kg a na mateřské dalších 20. Ještě jsem se jich pořád nezbavila a malej půjde pomalu do školy. Nějak už mi to dneska nejde:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Drzim palce, isto sa to podari. Myslim, ze pravidelnejsimi mensimi davkami by to slo. Verim, ze matka s dietatom nema az tolko casu riesit jedlo, ma kopec mimo toho.

      Odstrániť
  13. já mám období, kdy to moc neřeším a pak zase takové, kdy jsem naprosto na nervy z toho, že jsem tlustá...teď jsem konečně začala zdravě jíst a i cvičit a strašně mi to chytlo, takže doufám, že mi to vydrží =) a jogu naprosto miluju

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. podla mna na fotkach vyzeras super!:) ako hovorim mensie pravidelne davky spravia zazrkay, najma nan nezabudat a nenapraskat sa az ked ma clovek hlad, na vyske to byva dost casto problem...:)

      Odstrániť
  14. Zhltla jsem to jako nic ten článek. Moje jediná dieta byla stylem - 5 malých jídel denně a 2-3x týdně cvičit (běhat nebo posilovat). Vydržela jsem to celkem dlouho, sama jsem nečekala, že mám takovou vůli. Ale pak přišly velké prázdniny a všechno šlo do kytek. Zhubnutých 5 kilo šlo zpátky nahoru a drží se mě doted. Ne, že bych byla nějak tlustá, mám tlustá stehna a velký zadek geneticky, ale přesto bych s tím něco chtěla dělat. Takže taky hodně uvažuju o 30Days Shred s Jillian! A hlavně si zase odříct čokoládky a brambůrky, ach jo.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak to ma moc tesi!:)...presne o tom som hovorila, som rada, ze nie som jedina, ktora toto pravidlo potvrdila:)...no aj mne sa to najprv nalepi na stehna spravi ako ja hovorim "jazdecke" nohavice a na zadok. Lytka sice riesim, ale zmierujem sa, ze nebudu stihlejsie, holt genetika...Mne nastastie "mlsky" az tolko nechybaju, ale dokazem ta pochopit, ale musis si povedat, ze ten pocit, ze si vydrzala za to stoji!:)

      Odstrániť
  15. no pekne ach jaj preco vsetky riesite ako schudnut a nie pribrat? :D ja potrebujem to a nikde nic...a k cviceniu som taka lemrava az si nadavam, ale nezacnem ani za svet, nedokazem sa k tomu dokopat (ja viem, ze to je zle a stale nic)...a na diete byosm byt nemohla mne je od hladu niekedy az zle a ked si nato spomenem konec...ale tie male davky castejsie by som asi mala skusit..lebo to odporuca kazdy...aj teraz som pisala nejakym studentkam nutricnych vied ci mi dokazu pomoct :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. joj moja my nemame take stastie ako ty:)...tak dieta nie je vzdy len to, ze sa na jedlo nepozres, niekedy aj zivotny styl nazyvaju dietou...ani ja by som bez jedla zas nevydrzala, odtial-potial:D...som zvedava, co ti odporucia:)

      Odstrániť
    2. no neodporucili mi nic...ze mam ist odbornikovi... :D ale to ja nepojdem :D akurat nejake veci co mam jest a nejest a 90% tak aj tak robim... :D

      Odstrániť
  16. Super článok! 90 dňovú diétu držala moja mamina, jej pomohla ale nie nejako výrazne. Ja som schudla za pomoci 2 týždnovej diéty, ale celkom inej ako ty píšeš.Objavila som ju v jednom časopise a je to diéta, kde mám presne určené čo mám každý den jesť na raňajsky,desiatu, obed, olovrant a večeru. Píšu, že za týžden 2 kilá dolu. No mne sa prvý týžden podarilo dať 1 kilo a ten druhý už aj tie 2 a hlavne to bolo bez jojo efektu, lebo to bola len zdravá strava, ktorá ma inšpirovala dodnes a hoci ju už teraz nedržím, niektoré jedlové rituály mi zostali dodnes (napr. pohár vody s vytlačeným citrónom nalačno, na raňajky celozrnná žemľa so šunkou, na desiatu jablko...), pretože mám rada zdravú stravu. Ale v prvom rade je to o psychike- odporúčam prečítať si knihu TAJOMSTVO, tam sa najviac dozvieme ako nám myšlienky ovplyvňujú život a ja to vidím na sebe napríklad aj v chudnití.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no ta 90 dnova je vlastne take zlepsenie stravovania:), a v tejto 2 tyzdennej bolo tiez presne rozpisane, co mas jest a schudnes, tusim tak bolo slubenych nejako 2-3 kg. Som rada, ze si si nasla svoj zdravy styl stravovania. Ja som jeden cas pila vodu s jablcnym octom, ale vysledok som nevidela a navyse som neskor mala pocit, ze som z toho hladnejsie+kysly pocit v zaludku tusim...ranajky mavam podobne, len ich v poslednej dobe obmienam...a desiatu tiez jablcko, alebo nejake ovocie..spominam na casy, ked som v skole mala na desiatu velky krajec chleba:)....a mas pravdu je to o psychike a niekedy musi clovek prejst aj tou dietou, aby pochopil svoje telo..:)

      Odstrániť
  17. ....dobrej článek!
    Nedržím dietu ani jsem to nezkoušela zatím nikdy, ale cvičím pravidelně, sportuju od malička :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Ahoj abych řekla po pravdě nedočetla jsem to úplně celé.. :D Ty chceš držet dietu?? Podle mě se dietou nic extra nestane sice nebudeš přibírat ale nezhubneš, možná trochu jo ale stejně ti zůstane nezpevněná část na břiše.. Já jsem začala cvičit s Jillian je to super!! 5x týdně :) Pošlu ti odkaz určitě vyzkoušej!!;))Našla jsem to u jedné blogerky,odkaz: http://freshlili.blogspot.com/search/label/jak%20b%C3%BDt%20fit

    určitě mi napiš jestli to pomohlo! ;))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no keby si to precitas, tak by si sa docitala, ze som nejake absolvovala, a pochopila som ako funguje moje telo. A brucho cvicim pravidlne takze nespevnene brucho nemam....pokial si sa docitala az po "huspeninove" brucho tam bol problem, ze som zrazu dost pribrala tuku...Ja som o tej Julian citala, ze kazdy den, teraz o tom blogerky dost pisu. Kazdopadne dakujem za odkaz, Lili poznam:)

      Odstrániť
  19. páni, ja som tiež začala riešiť svoju postavu, mnohokrát som rozmýšlala nad dietami ale nakoniec som si dala iba pár pravidiel v mojom stravovaní, zakázala si nočné vyjedanie a postupne som schudla 8 kíl :)

    http://youcannothaveanotherlover.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ved aj ja som sa uz dopracovala k tym zdravym pravidlam, asi spravim clanok aj o nich:)

      Odstrániť
  20. super článok :)
    tak ja som dosť extrémna, čo sa jedla týka, mala som dni, keď som jedla jablko denne, potom som vôbec nevečerala alebo som skúšala jesť iba raňajky- šialenosti, to Ti poviem, teraz mám nastavenú nie až takú prísnu delenú stravu a som veľmi spokojná, lebo to jem preto, aby som jedla zdravo, aj metabolizmus mám rýchlejší, takže toľko :)
    mrzí ma ale, že pijem málo a nehýbem sa toľko, koľko som chcela, lebo som extrémne nespokojná so svojimi stehnami....

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Tak ja som tie rozne diety nikdy nedrzala, je to blbost podla mna. Kamoska drzala pred 4 rokmi asi nejaku mliecnu dietu....
    Vzdy som mala stihlu postavu az prvy rocnik na strednej som pribrala trocha, v 2. rocniku som sa kontrolovala viac v jedeni - 5krat denne mensie porcie, sladkosti, biele pecivo, mastne, nezdrave jedla velmi zriedka.
    Schudla som a naucila som sa stravovat celkom zdravo, dovtedy som zjedla cokolvek:D
    Od tej doby som vyskusala rozne sport. aktivity: zumba, plavanie, aerobic, korcule, fitness...
    Od zaciatku februara chodim trikrat tyzdenne do fitka na dve hodky, od marca planujem opat plavat (v zime plavem pomenej) a v lete opat korcule.
    Zdrava pestra strava je jedna vec, ale pokial chce mat clovek ohybne, pruzne telo, svaly spevnene a nie ochabnute treba sa venovat sportu. :)))
    Tak, pevne verim, ze do leta budeme vsetky blogerky sexi kocky:D
    Super clanok!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  22. to mě taky:) super článek. Já jsem v pátek začala cvičit 30Days Shred s Jillian protože potřebuju zpevnit tělo ale jak to tak vypadá tak je to ještě horší ale po třech dnech nemůžu ještě nic vidět tak uvidíme :D Taky jsem uvažovala o joze ale uvidím jak to dopadne s Jillian:D

    OdpovedaťOdstrániť
  23. Já nedržím dietu, jen mám hodně pohybu, denně nachodím minimálně 5 km a pak ještě cvičím. A až se konečně oteplí, tak budu jezdit na bruslích! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  24. Já dietu ještě nikdy nedržela, chtěl abych začít akorát cvičit, ale němůžu se k tomu nějak dokopat :(

    http://spicedchocolate.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  25. Tak jsem článek právě dočetla a zdá se mi, že budu muset začít cvičit ;-).
    Vivi

    OdpovedaťOdstrániť
  26. ja som nejakú extra diétu nikdy nedržala.. ale verím že už to čoskoro príde. vždy si poviem napr. že dnes nezjem nič sladké a nikdy to nedodržím, dodržím to skôr vtedy keď si to ani neuvedomujem...
    A športy hmm.. tak teraz chodím na gymnastiku. predtým ma celkom chytil aerobik a chcem sa k nemu asi vrátiť.. aj zumba ma zaujala ale nie nadlho bohužial lebo potom som už na nu nemala čas. toto leto/jar chcem ísť chodiť behať. beh je asi jediný čo realizujem každý rok. Aj keď len minimálne ale predsa, tento rok však toho chcem viac spraviť pre seba a svoje telo :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)