streda 21. januára 2015

MATCH: HAND CREAMS

 photo 2nnn_zps80e64b5d.jpg

Túto zimu dostala pokožka rúk obzvlášť zabrať, preto bolo nevyhnutné dopriať im zvýšenú staroslivosť. A aj keď som krémovala niekoľkokrát denne, nie vždy sa dostavil očakávaný efekt. Doma sa mi nahromadilo zopár krémov na ruky, preto ma napadlo usporiadať "match" krémov na ruky. Ste zvedavé ako dopadli?

Hydratačný krém na ruky s vôňou kakaa a pomaranča vonia presne ako sprcháč a krém rovnakej kombinácie od Dermacolu. Vlastne som si uvedomila, že až tak veľmi neuprednostňujem krémy s vôňou niečoho, čo bežne jedávam. Vôňa je však napriek tomu celkom príjemná. Konzistencia je taká akurát, ani hustá ani tekutá. Dobre sa vstrebáva. Krém pekne zhydratuje a pokožkuje po ňom vláčna. Nie je to niečo, čo by ma očarilo, no nebol to ani prepadák. Proste Vás úplne nenadchne, ani úplne neurazí. A vlastne mu človek ani nemá, čo vytknúť.

Kedže to bola limitka, už ho nezoženiete. Pre poriadok 75 ml vyšlo na 3,50 €. 

 photo 13_zps570a3c82.jpg
 photo 22_zps6bcdea74.jpg

Úplne iná káva je však Derma+ z Tesca. Písala som Vám o ňom už TU. Bezprostredne po nakrémovaní som mala príjemný pocit, že som sa o svoje ruky postarala. Do hodiny bol tento pocit preč a ja som mala pocit akoby som na ne ani nič nepoužila:/. Nemôžem však povedať, že by pokožka nebola hebká, no načo mi to je, keď je náchylnejšia na rôzne oderky a škriabance. Z plusových bodov mu uberá aj príliš tekutá konzistencia, jej ružová farba a sladká vôňa.
Pre mňa adept na "prepadák".

Zoženiete ho v Tescu za 0,99 € (75 ml).

 photo 11_zpsb4951a88.jpg
 photo 21_zps05ff6bf7.jpg

Na noc rada mojim rukám doprajem francúzsky krém Institute karité s regeneračným účinkom. Jeho hutná konzistencia s 20% bambunckého masla sa pri kontakte s pokožkou priam "topí" a krásne sa vstrebe do pokožky, ktorá sa počas spánku môže pekne vyživiť:). Je hydratovaná, pružnejšia a na dotyk príjemne hebká.
Príjemná nevtieravá vôňa je už len takým malým bonbónikom.:)
Niekomu by mohol prekážať "krémový" film alebo to mám nazvať "pocit nakrémovaných rúk"? No mne nevadí, kedže ho takmer výhradne používam pred spaním:). No keď si to situácia vyžaduje, použijem ho aj cez deň.
Záťažovou skúškou tejto zimy prešiel:).

V Profimede Vás 75 ml vyjde 10,20 €.

 photo 15_zps7c92b4a5.jpg
 photo 16_zps0a80bd58.jpg
 photo 20_zpsf88c9923.jpg

Víťazom "denný" krém je YES! Nurse. Prvýkrát sa objavil v tomto poste a odvtedy moja láska k nemu už len rastie. Zážitok z jeho použitia mám už pri samotnom privoňani. Doslova pri tej vôňi relaxujem. Trošku z nej cítim med (obsahuje manuka med), no to ostatné popísať nedokážem:). Obsahuje aktívne, hydratačné a prírodné ingrediencie. Kedže má hutnejšiu konzistenciu stačí Vám ho za hrášok. Svoju prácu začne hneď pri styku s pokožkou, ktorú zanecháva príjemne zvláčnenú a vyživenú. Navyše aktívne hydratuje a dopĺňa prirodzenú obranyschopnosť pokožky. Je to asi prvý krém, ktorý nezanecháva mastný film! Čestné pionierske!!! Neštípe ani pri rôznych škriabančekoch, či popraskanej pokožke. Otestované na priateľovi, ktorému napr. pri použití Sebamedu (písala som o ňom TU) od podráždenia doslova očervenela a štípala pokožka:(.
Na tento som naučila aj mamu, viď obrázok nižšie.;) (Musím však dodať, že sme využili zľavový kód, preto sa nám oplatila väčšia objednávka). A konečne nemusím mať obavy, že mi to moje jediné balenie dojde. Btw. je skvelý do kabelky (aj váhou):). No a nápaditý obal posúďte samé:). Však je milé.:) Mne je ľúto ho rozrezať.

Cena: 50ml / 6,78 € // pri nákupe 2 ks ušetríte 10% čiže 2x 50ml / 12,18 €. Kúpiť ho môžete TU. A ak si počkáte na akciu, vyjde Vás ešte menej:). Tak, či tak, aj proti zahraničným e-shopom vychádza za bezkonkurenčne najvýhodnejšiu cenu. 

 photo 14_zps1214bdde.jpg
 photo 17_zpsc5ce593e.jpg
 photo 18_zps1efad656.jpg
 photo 23_zpsd9a19afb.jpg

Až pri konečnom spisovaní cien za jednotlivé krémy som si uvedomila, že až na posledný, ktorý so svojimi 50ml po prepočítaní na jednotku vychádza najdrahšie, majú všetky 75 ml. Množstvo však nie je tak celkom správnym ukazovateľom. Napr. tescová Derma+ je tak tekutá, že jej musíte použiť viac a častejšie. Navyše je tak tekutá, že sa mi párkrát stalo, že krém neskončil len na rukách, ale aj na zemi. Institute Karité je pre zmenu tak hutný, že ho stačí skutočne málo, presne ako pri prírodnom Yes!Nurse. V konečnom dôsledku Vás teda po prepočítaní nevyjdú až tak draho ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Oba sú ideálne na nepriaznivé počasie v zime, pretože pokožku rúk pekne vyživia už pri minimálnom množstve. Optimálne výsledky za fajn cenu dosiahnete s krémom od Yves rocher.
Takže je už len na Vás, čo si vyberiete:). Ja mám svojich víťazov jasných.

Potrpíte si na staroslivosť o ruky? Aký je Váš obľúbený krém na ruky? Ak si pamätáte môžete pripísať aj cenu:). A ktorý Vás naopak sklamal?

 photo 9_zps466c876c.jpg

15 komentárov:

  1. Me samozrejme nejvic laka ten prvni, protoze ten sprchac od dermacolu miluju. Jak uz to tak byva, tak mam zase smulu. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. čo ty vieš možno sa pred Vianocami v obchodoch opäť objaví:), aj keď teda uznávam, že je to dosť dlhá doba na čakanie:)

      Odstrániť
  2. Musím říct, že ten poslední mě zaujal už svým roztomilým obalem :) Jinak já používám aktuálně Balea a vůní papáji, který je super a potom do kabelky od Synergenu, který má krásnou květinovou vůni a taky ruce hezky zjemní a zhydratuje :) Oba dva jsou levné z drogerií DM a Rossmann :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. a ja som si hovorila, že ten Synergyn nepoznám, ale podĺa Googla má sympatické obaly:)

      Odstrániť
  3. Ja mám najradšej tie Baleácke krémy z Dmky, napr. s olivovým olejom alebo teraz, čo sú tie nové z makadámie, stoja niečo cez euro a sú fakt super!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. pozriem sa na ne bližšie, keď budem v DM, aj keď Baleu až tak nevyhľadávam:)

      Odstrániť
  4. Super článek, líbí se mi, jak jsi tam dělala ty smajlíky a srdíčka :) Já jsem právě dopotřebovala kakaový krém z Oriflamu (byl super), teď mám červený od Garnieru (taky fajn) a ještě od nuspread, kterej vyživuje z těchto 3 nejvíc :)
    Blog by Veru

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tá "kovová" tubička je úplne nádherná sama o sebe :D
    www.gummybaum.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. má svoje kúzlo, no ja mám slabosť aj na tú od Yes!Nurse, jednoduchý dizajn, no zaujme:)

      Odstrániť
  6. Tak ten od Institute Karité vypadá hodně luxusně, chtěla bych ho vyzkoušet.

    http://fashion-lists.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Nikdy jsem krém na ruky nepoužívala, ale teď s novou prací si určitě pořídím a třeba se u tebe i nechám inspirovat :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Super clanek! Urcite vyzkousim YesNurse:) Nejvic mi v zime vyhovuje na ruce jakekoli telove mleko s kapkou oleje, napr. Saloos dynovy, konopny...

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)